Başkan Denizli, 14. Alaçatı Ot Festivali’ni tanıttı: "Toprak, Zaman ve Tat" temasıyla 17-20 Nisan’da

Başkan Denizli, 14. Alaçatı Ot Festivali’ni tanıttı:

Başkan Denizli, 14. Alaçatı Ot Festivali’ni tanıttı: "Toprak, Zaman ve Tat" temasıyla 17-20 Nisan’da

Başkan Denizli, 14. Alaçatı Ot Festivali’ni tanıttı: "Toprak, Zaman ve Tat" temasıyla 17-20 Nisan’da düzenlenecek”

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, bu yıl "Toprak, Zaman ve Tat" teması ve “Kaya Koruğu” konsepti ile 14’üncüsü düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali Basın Toplantısı’nda, “Yerel üreticilerimizi desteklemek, toprak kültürünü ve üretim kültürünü yaşatmaya çalışmak, doğru, iyileştirici, onarıcı tarımı beslemek ve büyütmek hedefiyle geleceğe daha da fazla miras aktarabilmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 14. kez düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali, 17-20 Nisan 2025 tarihlerinde misafirlerini ağırlayacak. Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, 14. Alaçatı Ot Festivali Basın Toplantısı’nda, basın mensupları ile bir araya geldi. İstanbul'da gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, Alaçatı Ot Festivali'nin Çeşme'nin yalnızca deniz, kum, güneş kültüründen ibaret olmadığının en büyük kanıtı olduğunu söyleyerek, festivalle Ege'nin topraklarında yetişen lezzetli otlarının dünyaya tanıtıldığını ifade etti.

“Bu yılın yöresel ürünü olarak "Kaya Koruğu”

Bu yıl 17-20 Nisan tarihlerinde Çeşme Alaçatı'da 14’üncüsü gerçekleştirilecek festivalde farklı etkinlerle gastronomi kültürünün öne çıkmasını sağlayacaklarının altını önemle çizen Denizli, bu yılın yöresel ürünü olarak "Kaya Koruğu"nun seçildiğini belirterek, "Nisan ayı bazı otları bulmamızda ne yazık ki bize mani oluyordu. Ama kaya koruğunun bir avantajı var. Daha önce belki sıcak lezzetlerle denemiş olanlarınız olmayabilir. Daha çok soğuk meze tarzında tercih edilen bir ot türüdür. Ama tabii ki şeflerimizin yaratıcılığıyla bu yıl kaya koruğundan farklı yorumlar deneyimleyeceğiz ve farklı yorumların tadına varacağız" diye konuştu.

“Yerel üreticilerimiz için teşvik edici adımlar atıyoruz"

Çeşme'nin gastronomi alanında önemli bir atılım yaptığını da belirten Denizli, "Bizler her daim yerel yönetim olarak, gastronomi odağını ama yalnızca dünya gastronomisi değil; bölge gastronomisini öne çıkaran işletmelerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Yerel üreticilerimizin bölgemizde olan işletmelere ürünler yapmasını ve o ürünlerin gelen misafirlerimizle buluşması için teşvik edici adımlar atıyoruz" şeklinde konuştu.

Geçmişten gelen toprak kültürümüzü geleceğe aktarımlarını hedefliyoruz”

Festivalin bu yıl ki temasının "Toprak, Zaman ve Tat" olarak belirlendiğini de sözlerine ekleyen Denizli, "Geçen yıl 'Öze dönüş' temasıyla çıkmıştık. Gastronominin daha da ön plana çıktığı bir festival hedeflemiştik. Bu yıl 'Toprak, Zaman ve Tat' da aslında geçmişten gelen toprak kültürümüzün geleceğe aktarımlarını hem toprak hikayelerimizi katılımcılar ile paylaştığımız hem zamanın değişkenliği içinde yerel ürünlerimizin bölgesel olarak nasıl farklılıklar gösterdiğini anlattığımız, aynı zamanda da değerli şeflerimizin bölge ürünlerimizde ve otlarımızla yaptıkları eşsiz tariflerin katılımcılarda yine paylaşılmasını hedefliyoruz. Yerel üreticilerimizi desteklemek, toprak kültürünü ve üretim kültürünü yaşatmaya çalışmak, doğru tarım, iyileştirici tarım, onarıcı tarımı beslemek ve büyütmek hedefiyle geleceğe daha da fazla miras aktarabilmeyi umuyoruz" diye konuştu.

Başkan Denizli’nin konuşmasının ardından toplantının söyleşi kısmına geçildi. Belediye Başkanı Lal Denizli’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide, Şef Ayşenur Mıhçı, Şef Gökçen Adar, Şef Burakhan Akçe, Şef Rıfat Yurttaş konuşmacı olarak yer aldı. Söyleşide, Ege'nin mutfak kültürü, Alaçatı'nın otları, festivalin önemi ve "Toprak, Zaman ve Tat" teması üzerine konuşuldu.

 

Etkinlikler, konserler ve doğa yürüyüşleri…

 

Festival, bu yıl "Toprak, Zaman ve Tat" teması ve “Kaya Koruğu” konsepti ile ziyaretçilerini unutulmaz bir gastronomi ve doğa yolculuğuna çıkaracak. Ege’nin eşsiz bitkileri, otları ve geleneksel lezzetlerini ön plana çıktığı festivalde, bölgenin bereketli topraklarından çıkan mevsimsel otlar ve bu otlarla hazırlanan yemekler, katılımcılara eşsiz bir deneyim sunacak.

Festivalin öne çıkan etkinliklerinden biri olan geleneksel "En Güzel Ot Yemeği" ve "En Çok Ot Çeşidini Toplama" yarışmaları büyük ilgi görecek. Şefler Meydanı, Sanat Sokağı, Edebiyat Buluşmaları, çocuk etkinlikleri, söyleşiler, sergiler, atölyeler, konserler ve doğa yürüyüşleriyle her yaşa hitap eden geniş bir program katılımcıları bekliyor.

Festival, ziyaretçilerine Ege’nin geleneksel mutfağını keşfetme imkanı sunarken, doğal güzellikler ve kültürel etkinliklerle unutulmaz bir deneyim vadediyor.


İzmir,Çeşme Belediyesi
belediye365.com

Denizcilikte dijital dönüşüm... 2024’te 140 milyon TL tasarruf sağlandı

İSTOK’tan Leman Dergisi’ne sert tepki!

Manisa’da orman yangınlarıyla mücadele sürüyor... Başkan Dutlulu sahada

Dijital reklam harcamaları rekor kırdı... Yapay zekâ tabanlı reklamlar yolda

Ordu Fatsa’nın tarihi mirası gün yüzüne çıkıyor

Aksaçlılar Derneği’nden Leman Dergisi’ne suç duyurusu

Muğla’da güvenlik ve estetik için kurumuş ağaçlar kaldırılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kutsallarımıza hakaret ettirmeyiz!

DMM'den Kanal İstanbul iddialarına yalanlama

Muğla’da meyve sineği ile mücadelede feromon tuzaklar devrede!

Çin'de 5G-A kullanıcı sayısı 10 milyona ulaştı... Huawei 5G-A gelişimini ve senaryo tabanlı yapay zekanın değerini sergiliyor

Bursa Büyükşehir’den nefes aldıracak bölge parkı

Bakan Göktaş’tan koruyucu ailelere ve çocuklara duygusal mektup

Bursa Nilüfer'de anneler ve çocuklar kütüphanelerde buluşuyor

Bursa'da üreticilere 'bağlarda don zararı' eğitimi

Muratpaşa’nın plajlarıyla gurur: Mavi bayrakta 10 yıllık rekor!

Sakarya Söğütlü’de altyapı seferberliği

Başkan Uysal, “İyilik mücadelemiz bitmeycek”

Denizli’de gençlere yatırım meyvesini verdi

Bursa Mudanya'da kabotaj coşkusu

CHP’li Sarıbal: Çiftçi çöküşte, Saray enkazı örtüyor!

CHP’li Yontar: Zeytini kömüre feda etmek geleceğe ihanettir!

CHP'li Ün: Mısır ithalatını durdurun, çiftçi nefes alsın!

Bahçeli: Kentsel dönüşüm ve orman yangınları Milli Güvenlik meselesidir

Muharrem İnce'den Saraçhane çağrısı

Efkan Ala’dan 17-25 Aralık iddialarına yalanlama!

CHP’li Yontar’dan İklim Kanunu eleştirisi: Doğayı değil, sermayeyi kolluyor

İzmir Güzelbahçe’de CHP'den emekçilere vefa

Sakarya'da Saadet Partisi’nden 'Ata Tohumu' projesi

CHP’li Sarıbal’dan Başkanlık Sistemi eleştirisi

Denizcilikte dijital dönüşüm... 2024’te 140 milyon TL tasarruf sağlandı

CHP’li Sarıbal: Çiftçi çöküşte, Saray enkazı örtüyor!

İSTOK’tan Leman Dergisi’ne sert tepki!

ABD'nin Suriye kararı... Türkiye'den iş birliği mesajı

Çin'de 5G-A kullanıcı sayısı 10 milyona ulaştı... Huawei 5G-A gelişimini ve senaryo tabanlı yapay zekanın değerini sergiliyor

CHP’li Yontar: Zeytini kömüre feda etmek geleceğe ihanettir!

Manisa’da orman yangınlarıyla mücadele sürüyor... Başkan Dutlulu sahada

Dijital reklam harcamaları rekor kırdı... Yapay zekâ tabanlı reklamlar yolda

Ordu Fatsa’nın tarihi mirası gün yüzüne çıkıyor

Sakarya'nın en büyük futbol tesisi yenileniyor

Üretici-Market fiyat farkı rekor kırdı! Karpuzda fark yüzde 600!

Aksaçlılar Derneği’nden Leman Dergisi’ne suç duyurusu

Muğla’da güvenlik ve estetik için kurumuş ağaçlar kaldırılıyor

Bursa Büyükşehir’den nefes aldıracak bölge parkı

Bursa Büyükşehir'den Yaz Spor Okulları'na start

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kutsallarımıza hakaret ettirmeyiz!

DMM'den Kanal İstanbul iddialarına yalanlama

Bakan Göktaş’tan koruyucu ailelere ve çocuklara duygusal mektup

Bacak ağrısı ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir

Muğla’da meyve sineği ile mücadelede feromon tuzaklar devrede!

Toyota Türkiye ihracatta şampiyonlar arasında 2'nci oldu

Bursa Nilüfer'de anneler ve çocuklar kütüphanelerde buluşuyor

CHP'li Ün: Mısır ithalatını durdurun, çiftçi nefes alsın!

Bursa'da üreticilere 'bağlarda don zararı' eğitimi

Aybüke Albere, P&G Türkiye için sahnedeydi

Muratpaşa’nın plajlarıyla gurur: Mavi bayrakta 10 yıllık rekor!

Muğlalı okçular Türkiye Şampiyonu Oldu

ORYAZ’da ücretsiz kodlama eğitimleri başlıyor

İzmir Urla’da 'Atatürk ve Kültürel Miras' seramikle buluştu

Sakarya Söğütlü’de altyapı seferberliği

Yükleniyor