Coğrafi İşaretli Lezzetler Öne Çıktı
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 3. Kayseri Gastronomi Günleri'nde Kocasinan'ın coğrafi işaretli Gömeç Fasulyesi'ni vatandaşlara ikram etti. Cırgalan Biberi, Erkilet Kedi Bacağı ve Yamula Patlıcanı gibi diğer yöresel ürünleri de tanıttı. Kayseri'nin birçok alanda zenginliklere sahip kadim bir şehir olduğunu belirten Çolakbayrakdar, şehrin yemek kültürüne büyük katkı sağladıklarını ifade etti.
Glütensiz Ürünlerle Fark Yaratıldı
Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde Kocasinan Belediyesi'nin standında ünlü şeflere, Kayseri'nin yöresel mutfağının glütensiz olarak üretilen ürünlerini tanıtan Çolakbayrakdar, Kayseri'nin eşsiz lezzetlerini glütensiz yapan ikinci bir yer olmadığını vurguladı.
Kayseri'nin Kültürel ve Gastronomik Zenginlikleri
Ticaret ve sanayinin merkezi olarak bilinen Kayseri'nin, aynı zamanda kültür, eğitim, sağlık, spor, tarım ve yöresel lezzetlerin de merkezi olduğuna dikkati çeken Çolakbayrakdar, şehrin köklü tarihine değindi. Uygarlıkların şehri ve Kapadokya'nın başkenti olan Kayseri'nin, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirtti. Şehrin mutfak kültüründe mantı, bazlama, yaprak sarması, aç makarna, nevzine, bayram günlerine özel soğanlı yahni yemeği, fırın ağzı, et haşlaması, Kayseri tavası, sucuk ve pastırma gibi özel lezzetlerin bulunduğunu aktardı.
Kafe Sinan ile Geleneksel Lezzetler Yaşatılıyor
Kocasinan Belediyesi olarak özellikle Kafe Sinan tesisleriyle şehrin yemek kültürüne büyük katkı sağladıklarını belirten Çolakbayrakdar, "Şehrimizin tescilli markası Kafe Sinan ile geleneksel ve yöresel yemeklerimizi yaşatıyoruz. Kafe Sinan Hanımeli tesislerimizde yöresel yemeklerimizi üretip, Kayseri'nin lezzetlerini hemşehrilerimizin beğenisine sunuyoruz" dedi.
Yöresel Ürünlerin Tanıtımı ve Markalaşması
İlçenin yöresel değerleri olan Gömeç Fasulyesi, Erkilet Kedi Bacağı, Cırgalan Biberi, Yamula Patlıcanı gibi ürünleri tanıtmak ve ekonomik değerini artırmak adına yoğun gayret gösterdiklerini ifade eden Çolakbayrakdar, Kayseri'nin yöresel ürünlerini tanıtmak ve markalaştırmak için çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.