Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen Kızılinler Bal Kabağı Panayırı'nın üçüncüsü gerçekleştirilecek. Panayır öncesinde coğrafi işaretli Kızılinler bal kabağının tarladan sofraya yolculuğunun anlatıldığı yemek sunumu yapıldı.
Tepebaşı Belediyesi ile Eskişehir Aşçılar Derneği işbirliğinde Gökkuşağı Kafe'de düzenlenen etkinliğe Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ekrem Birsen, ESOGÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Sedat İpar ve diğer davetliler katıldı.
Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, coğrafi işaretin önemini vurgulayarak, "Coğrafi işaret bir ürünün sadece adı değil, toprağının, ikliminin, insan emeğinin ve kültürünün uluslararası bir belgesidir. Kızılinler bal kabağı artık bir yöre kimliği ve kültür mirası haline gelmiştir" dedi.
Eskişehir Aşçılar Derneği Başkanı Kemal Kaya, "Eskişehir'deki aşçılar olarak bu serüvene katkıda bulunmak istiyoruz. Markalaşma yönündeki ilerlemesi ve endüstriyel boyuta taşınmasındaki çalışmaların içinde olacağız" ifadelerini kullandı.
Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu Başkanı Mehmet Kızılinler, coğrafi işaret sürecinin 8 aylık bir dönemde tamamlandığını belirterek, "Bu Eskişehir'in çok ciddi bir değeridir. Buna sahip çıkmak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Etkinlikte şeflerin coğrafi işaretli Kızılinler bal kabağından hazırladığı bal kabağı büyüsü çorbası, bal kabağı buketi, cheesecake ve diğer ürünlerin tadımı yapıldı. Yemek servisini Gökkuşağı Kafe'de istihdam edilen özel bireyler gerçekleştirdi.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 25 Ekim Cumartesi günü 12.00-16.00 saatleri arasında üçüncüsü düzenlenecek Kızılinler Bal Kabağı Panayırı'na tüm Eskişehirlileri davet etti. Ataç, "Tarladan sofraya her aşamada ürünümüzde değer katıyoruz" ifadelerini kullandı.